Idyllisk beliggende småbruk - hytte i Bø
med strandlinje, jakt- og fiskerettigheter

 Eiendommens adresse
Varnesset
8475 Straumsjøen

Eiendomsbetegnelse
Gnr. 54, bnr. 9, i Bø kommune

Eier
Marit Vandeskog Eliassen

Visning
Ring eller send en mail for å avtale visning.

KONTAKT
Marit Vandeskog Eliassen, 9311 Brøstadbotn
Mob. 988 77 511
(Pga feil på min mobil, ring i stedet min mann Eystein 90 12 38 08)
E-post:
gotomarit@gmail.com

BUDSKJEMA

 

Info
Denne oppgaven er kun utarbeidet på nett, og det er foreløbig ikke tatt kontakt med megler. Dersom det foreligger ert bud jeg kan akseptere selges den uten de ekstrautgiftene dette medfører.

Eiendommen selges pga. husbygging, og fordi min mann allerede har en odelsgård.

Eiendommen har desverre blitt alt for lite benyttet de siste årene. Den selges med tungt hjerte, men vi håper andre vil få mer glede av den enn vi har hatt tid og  mulighet til.

 Unik sjanse til å skaffe seg en praktfull fritidseiendom i vakre Bø i Vesterålen med storhavet og idyllisk skjærgård som nabo. Fra eiendommen er det en fantastisk utsikt mot storhavet, og man kan nyte midnattsolen fra den ytterste og mest solrike eiendommen på Utskor.Solnedgang på Utskor

Kart over Bø kommune, Utskor i midten av bildet oppe.


 

 

 

 

 

 


Bildet av eiendommen er tatt et stykke oppe på fjellet, og viser det blå huset til venstre og fjøsen til høyre.
 

 

 

 

 


Utskor ligger i Bø kommune i Vesterålen, og kjennetegnes av et  vakkert og kontrastfylt landskap - vilt storhav,  lune viker, hvit  sandstrand, dramatiske fjell som stuper ned i havet , fantastisk midnattsol og levende fugleliv. Her kommer man virkelig i kontakt med  naturen. På bildet ser man nesten hele Utskor. Eiendommen Varnesset ligger et par hundre meter til høyre et stykke utenfor bildet.

Vesterålen er et øydistrikt lengst nord i Nordland fylke, like nord for Lofoten. Øyene i Vesterålen har broforbindelse til fastlandet. Bildet er tatt litt ovenfor Utskor i retning Jennskaret.

Fjelltur i kveldssol. Utsikt mot Jennskaret.

Bildet over er tatt fra en av vikene på eiendommen.

Fra eiendommen. Beklager at nesten alle bildene er forstyrret av hunder, men denne plassen er et eldorado også for firbeinte, og de fleste bildene jeg har tatt har hunder i fri dressur.

Naturopplevelsene står i kø i Bø, her fra et fuglefjell i Nykvåg.
 

Bildet er tatt fra haugen mot huset. Snuplassen skimtes i bakgrunnen bak huset med Utskor og den lille sandstranda bakenfor.

Fjøsen til venstre i bildet. Den har plass til tre hester.

Porten og snuplassen på nært hold. (Porten er skiftet)

Innkjøringa fra porten mot huset. Inngang i tilbygget. Tidligere var det inngang nede til høyre.

Huset mot stuesida. Kjøkkenet i midten og to stuer, en på hver side. Soverom i 2.etg. tre på denne siden og to på baksiden.

Fjellet som man skimter til høyre i bakgrunnen på forrige bildet.

Utsikt fra stua mot Jennskaret.

Utsikt mot Jennskaret tatt litt lenger ned mot sjøen og mot venstre.

På nedsiden av huset et par hundre meter mot høyre ligger fine fiskeberg.

Huset på baksiden med tilbygget, som inneholder entre og vedbod.

Utsikten mot storhavet tidlig vinter. samme utsikt som første bildet.

Islagte bekker og berg er moro å skli på. Friområdet like utenfor gjerdet byr på naturopplevelser både sommer og vinter.
 
 

Tomt
Eiendommen ligger ytterst på den lille plassen Utskor i Bø i Vesterålen. med panoramautsikt mot sjøen i alle retninger.

Den består av 20 mål innmark, hvorav 18 mål inngjerdet tomt med strandlinje, rullesteinstrender, blankskurte svaberg, fiskeplasser, eng og egen multemyr. Ca 7 mål dyrkbar mark.

Den delen av eiendommen som ikke ligger til sjøen grenser til friareal, og det er flotte tur- og rekreasjonsmuligheter rett utenfor gjerdet.

I tillegg kommer ca 5000 dekar felles utmark med jakt og fiskerettigheter. Egen vedteig i felles utmark.

Det finnes også en nydelig badestrand med sandgrunn ca 200 meter fra eiendommen.

Beliggenhet
Fra Sortland er det ca 45 min å kjøre. Etter ankomst Bø kommune og tunnell, tas 2.vei til høyre mot Møkland, videre til venstre ca 6 km mot Utskor. Eiendommen ligger i veiende og er totalt skjermet for trafikk. Snuplassen slutter ved porten. Vegen er kommunal og brøytes og vedlikeholdes av det offentlige.

Jakt og fiske
Det følger med to jakt- og fiskerettigheter på eiendommen. Fiske i vann på fjellet, og rype kan jaktes rett utenfor gjerdet. Det er tillatt og jakte med hund. Eiendommen er også del av elgvald. I tillegg kan man selvfølgelig fiske i havet fra eget svaberg eller med båt. Området er kjent for et fantastisk skreifiske.

Bygninger
Boligen:
1. etasje: 2 stuer, stort kjøkken m/spiseplass, bad m. wc og vaskerom, trappegang, entre og vedbod.
2. etasje:  5 soverom, gang.
Mørkeloft. Krypkjeller under deler av huset.

Den eldste delen er av tømmer (deler av 1.etg.) som er kledd, og resten er vanlig bindingsverk. Gamle fyllingsdører, panelte gulv og vegger, samt takbjelker er beholdt i stor grad. Vinduene er skiftet til husmorvinduer i ulike størrelser. Nye vinduer og utvendig kledning behøves. Tak med pappshingel. To piper opprinnelig, en i hver stue, den ene er murt igjen. Vedovn i den ene stuen. El. oppvarming for øvrig. Gammel kjøkken- og baderomsinnredning. Vann fra egen brønn, septiktank. Grunnmur av gråstein.

Boligen trenger totalrenovering.

Byggeår 1925, ombygd 1946.
Bruttoareal ca 212 m2. Boligareal ca 115 m2

Fjøs
Fjøsen har tre stallplasser og rikelig med lagringsplass. Oppussing må påregnes.

Nærmeste butikk/tettsted
Eidet ligger ca 13 km unna, og har butikk og byggevarehandel. Til tettstedet Straumsjøen er det 2 mil. Der fins bl.a. bensinstasjon, post og butikker. 4- 5 mil til Sortland..

Odel
Eiendommen er ikke odelsbelagt.

Konsesjon
Det har vært gitt fritak for boplikt. Driveplikt har vært  overholdt ved å tillate sau på beite i felles utmark. Det er for tiden ingen bønder som benytter seg av dette. Eiendommen er konsesjonspliktig. Det er kjøpers ansvar og risiko å søke og få innvilget sin konsesjonssøknad.

Reguleringsforhold
Området er så vidt jeg kjenner til ikke regulert

Ledig
Eiendommen er ledig omgående.

Fradeling
Andre eiendommer på Utskor har fått fradelt hyttetomt, men det har ikke vært søkt om fradeling av hyttetomt(er) på denne eiendommen. .

Kontraktsbetingelser
Selger vil i kontrakten presisere at kjøper overtar eiendommen slik den står, og at kjøper derfor må akseptere at han ikke kan gjøre gjeldene bestemmelse i kap.3 (omhandlende  tilstand og tilhøyrsle) i lov om avhending av fast eigedom jmf. § 3-1 og § 1-2 nr.1.

Viktig
Informasjonen er gitt etter beste evne utfra de opplysninger jeg har hatt  tilgengelig. Interessenter oppfordres til å befare eiendommen godt, og gjerne sammen med en sakkyndig. Jeg oppfordrer deg også til å kontakte kommunen angående reguleringsbestemmelser, konsesjon m.m. før bud gis. Det tas forbehold om mangelfulle opplysninger.

Prisantydning: Kr 800.000
Bud ønskes
 


Mannen fra havet av den internasjonalt kjente kunstneren Kjell Erik Killi Olsen, er Bø kommunes skulptur i Skulpturl-andskap Nordland. Skulpturen står på en høyde ved Vinjesjøen, like ved Bø bygdemuseum, og speider ut over sitt rike. Mer info om Bø kommune finner du her.

 


 


.